Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Pozvánka na Den otevřených dveří

23. 9. 2021

Spolek působí hlavně v Karviné. Máme zájem na tom, aby co nejvíce vyléčených pacientů navázalo kontakt s klubem a zúčastňovalo se jeho aktivit. Věřím, že se situace a možnosti organizovat různé společné aktivity zlepší oproti roku letošnímu i loňskému a opět přivítáme nové členy. Spolek má v současné době 52 členů z toho 38 s trvalým pobytem v Karviné. Členy spolku jsou i občané Petrovic u Karviné, Dolní Lutyně, Č. Těšína, Třanovic, Orlové.  Prioritou všech projektů, které spolek realizuje pro rok 2021, jako každoročně, je následná péče o klienty spolku, zajištění služeb a aktivit, vedoucích ke zlepšení zdravotního stavu pacientů.  Pomoc pacientům v léčbě. Vytvoření zázemí k přípravě realizace všech aktivit, které spolek nabízí svým klientům. Jde o vytvoření zázemí pro realizační tým k tomu aby, všechny nabízené služby a aktivity mohl uskutečnit. Zajištění standardní funkčnosti klubovny v sídle spolku. Realizace projektů jsou v souladu s platným komunitním plánem města. Činnost spolku odpovídá návazné službě. Zúčastňuji se jednání pracovní skupiny, prezentuji činnost spolku a zpětně přenáším informace členům klubu. 

 

V posledních dvou létech se nedaří tak úplně plnit cíle projektů. Následná péče o klienty spolku se ukazuje hodně důležitá. Většina členů jsou senioři. Omezením setkávání a pohybu v místech, kde jsme byli zvyklí se pohybovat, způsobuje zejména u lidí, kteří žijí sami, depresívní pocit z neznámého.

Neméně důležitým cílem projektů je zviditelňování činnosti spolku, spolupráce s jinými organizacemi pomáhajícími zdravotně znevýhodněným a tímto prezentace pomoci všech poskytovatelů finanční podpory a jiné pomoci. S klienty jsme v kontaktu telefonicky nebo mejlovou poštou. V klubovně jsme zatím jen jednou týdně.     

Přínosem pro klienty je realizace projektů, které nabízejí již 20 let pomoc pacientům formou organizování akcí, zkvalitňující život po nemoci, během ní, či recidivě onemocnění. Pracovní tým klubu zajišťuje činnost spolku podle plánu práce, má dlouholetou zkušenost s vedením spolku. V týmu jsou tři osoby, které spolek zakládaly.

Žijeme v regionu, nejvíce postiženým civilizačními chorobami. Účast a zapojení pacientů do aktivit spolku je přínosem pro vyjádření užitečnosti této organizace, její udržitelnosti. Motivací pro její rozvoj, rozšíření způsobů pomoci i služeb. Celková spokojenost klientů znamená pro realizační tým uspokojení a povzbudí, ve snaze služby zlepšit. Vedení spolku je prakticky beze změn a v březnu 2019 bylo zvoleno do šestého volebního období. Je dostatečně vzdělané pro vedení neziskové organizace.  

V letošním roce, kromě několika proběhlých společných schůzek, jsme zorganizovali zájezd na Pustevny, s prohlídkou rekonstruovaného Libušína, týdenní rekondiční pobyt v Luhačovicích. V září ještě proběhne setkání zástupců regionálních onkoklubů v Ostravě. Ostravské Amazonky zajistily konání akce v oblasti Dolních Vítkovic. V říjnu turnaj v bowlingu v Zámečku v Petrovicích. Soupeřkami budou členky petrovického Svazu žen.  Je nám velice líto, že nejde uskutečnit společná setkání příhraničních onkoklubů z Polska a ze Slovenska. Máme navázanou spolupráci s několika kluby. Tak jen vzpomínáme na hezké společné zážitky. 

 

Věřím, že jsem dostatečně vzbudila vaši pozornost a zájem poznat práci klubu více.

 

Za vedení spolku přeji pěkný den a těšíme se na Vás v klubovně.

                                                                                              Monczková Blažena

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář