Jdi na obsah Jdi na menu

Vracíme se do Čeladné

29. 4. 2012

Název akce: Vracíme se do Čeladné

Pojeďte s námi do Čeladné.                    JŠTĚ MÁME VOLNÁ MÍSTA 
 
            Cílem projektu je zajištění týdenní pobytové akce. Realizace projektu se týká cílové skupiny onkologických pacientů po ukončené léčbě nádorového onemocnění. Koordinátorky zajistily třiceti čtyřem účastníkům týdenní pobyt v Hotelu Dejmon v Čeladné. Vzhledem k tomu, že v letošním roce se koná pouze jeden rekondiční pobyt, požádali jsme dodatečně o možnost účasti několika dalších zájemců. Pobyt proběhne ve dnech od 23. do 30. června 2012.  V čistějším prostředí, v zařízení, které již někteří účastníci znají. Hodnotným programem lze umocnit příznivý vliv pobytu v přírodě a v kolektivu lidí, kteří mají k sobě blízko, mají si o čem povídat, předávat zkušenosti, ale hlavně se těšit z toho, že mohou dál žít spokojený život. Aktivity tohoto druhu jsou následnou péčí o pacienty, jimž určité zdravotní znevýhodnění zůstalo. Chceme je eliminovat na co nejmenší míru.
              Ozdravné a rekondiční pobyty jsou nevyužívanější službou, z těch, které sdružení nabízí. První se konal v Dejmonu v roce 2004, druhý v roce 2010. Pobytové akce nabízíme především novým členům. Zčásti jde o návrat do společenského života. Dále o podporu imunity, zvládnutí stresu a obav z recidivy onemocnění. Příspěvky jsou vybírány v klubovně nebo na schůzce v květnu. Za pobyt 2400,-- Kč a na dopravu autobusem 100,-- Kč. Starvování zajištěno s plnou penzí a ubytování je ve dvoulůžkových pokojích. Koordinátorka pobytu zajistí materiál a pomůcky k výtvarným dílnám, pomůcky k soutěžím.
            Během května si osobně ověříme, zda hotel je ve vyhovujícím stavu. Objekt měl být v létě 2011 rekonstruován. Pobytové akce zajišťujeme v objektech, které zaručují našim klientům dodržet specifika osobní hygieny. Dopoledne 23. června započne pobyt.odjezdem od Autotechny. V programu je rozcvička, procházky do okolí hotelu, návštěva zajímavých míst v oblasti. Přednáška lékaře, onkologa. Další zaměřenou na podporu zvládnutí psychické zátěže během nemoci i po ní. Rehabilitační služby poskytne hotel nebo využijeme nabídku těchto služeb v Čeladné. Bazén v hotelu Prosper. Věříme, že po rekonstrukci hotelu Dejmon, budou tyto služby v jeho nabídce a přístupné všem. V prostorách hotelu je dostatek místa pro společné setkávání, pro konání společných akcí programu. Sportovní a vědomostní soutěže jsou v programu běžně. K rozcvičkám máme i terra bandy, k procházkám trekingové hole, hlavně pro ženy s lymfedémem. Večerní akce pracovních terapií jsou vítaným zpestřením pobytu. Ženám po ablaci prsu a problémy s lymfedémy posilují motoriku rukou. Turnaj v kuželkách, posezení s hudbou, zajistí vedoucí hotelu. Po obědě 30. června se rozloučíme, prohlédneme si Beskydské rehabilitační centrum v Čeladné, navštívíme blízký Pohankový mlýn a tím pobyt ukončíme.
            Realizací projektu nabízíme kvalitnější volnočasové aktivity členům klubu. Chceme dosáhnout toho, aby si účastníci uvědomili jak důležitý je pohyb, hlavně v přírodě, jak důležité je nepodléhat depresím a pocitu osamění. Jak důležité je stravování na zdraví seniorů Příjemně strávený týden na čas pozitivně ovlivní zdravíčko. Prezentací této akce přivítáme mezi sebou další pacienty. Je jich stále více, klub má k tomuto datu 64 členů. Pozitivním výstupem je zlepšení zdravotního stavu účastníků pobytu. Účastníci pobytu jsou většinou z Karviné. Několik z Petrovic u Karviné, Dětmarovic, Dolní Lutyně. Ozdravný pobyt by mohlo využít 34 klientů. Pobyt v Dejmonu v roce 2010, byl hodnocen jako zatím nejlepší pobyt, doufáme, že tomu bude i letos. Připravujeme projekt s radostí, se snahou vyhovět přáním našim klientům.

Nechejte starosti v Karviné a jeďte s námi do Čeladné. Na zpáteční cestě si prohlédneme rekonstruvaný hotel Visalaje.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář