Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení činnost spolku za rok 2018

2. 1. 2019

I v roce 2018 je v popředí zajistit všem členům služby tak, aby členství ve spolku bylo pro ně přínosem. Letošní rok byl velice náročný na organizaci aktivit. Za 15 let, kdy spolek působí ve městě nerealizoval tolik podpořených projektů jako letos. Rozšířili jsme služby klientům, zajistili více kulturního vyžití.

Rozhodně však byla nejvíce ceněna oslava 15. výročí působnosti organizace ve městě.

Dne  14. září v Obecním domě Družba. Bylo pozváno 110 účastníků. Jsme rádi, že jsme mohli přivítat primátora města, zástupce NOKD, ředitele Nadace rozvoje zdraví. Další poskytovatele dotací a jiné podpory se nedostavili nebo poslali zástupce. Velkou radost nám udělala přítomnost zahraničních hostů. Zástupců pacientských organizací z polského Rybnika, Piekar a Cieszyna. Ze Slovenska přijely členky Žilinských Venuší a ze sdružení Klinček z Čadce. Všem se v Karviné líbilo a ti, kdo už zde byli na nějakém společném setkání se rádi vracejí. Krátký šot natočila Televize Polar a odvysílala. V karvinském zpravodaji byla zveřejněna také krátká zmínka o tomto setkání.

Realizace projektu probíhala už od ledna, i když už předem byla dohodnuto, které subjekty se na akci v Obecním domě Družba budou podílet. Zpracovaly jsme si harmonogram postupu realizace. Všude byli velice vstřícní lidé, takže když bylo zřejmé kdo a jak akci podpoří probíhalo vše dobře.

Akce v Družbě byla součástí projektu, který zajišťuje zkvalitňování života členům klubu. Na takto velká pacientská setkání jezdíme, a rádi, do Rybnika, do Cieszyna a na Slovensko do Rájecké Lesné. Letos poprvé jsme byly v Čadci a na příští rok jsme pozvaní do Piekar v Polsku. Všechny tyto akce mají program, který nás zavede do zajímavých míst, hezkého prostředí, jsou příjemným zpestřením volného času. V předsálí byla promítána prezentace činnosti za 15. let. S poděkováním sponzorům za podporu klubu.

Ostatní aktivity nabízené členům byly dobře a účelně využity. Možnost setkávání se, pobyt na rekondičním pobytu, využití rehabilitačních služeb v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, a.s. Tvořivé dílny, které jsme letos pořádali buď ve Spolkovém domě nebo v klubovně mají pro přítomné význam v tom, že trénují motoriku rukou, něčemu se přiučí a vše se odehrává v příjemné atmosféře.

Ve Spolkovém domě jsme na začátku roku uspořádali přednášku pro veřejnost, zaměřenou na prevenci civilizačních nemocí. Dne 23. ledna – přednášku na téma: Jak snáz zvládat onkologická a jiná onemocnění.

Členky Svazu žen z Petrovic pozvaly k soutěžení o                    „ Petrovického beránka “. V neděli 25. března v banketce nové tělocvičny u ZŠ Petrovice střed. Na turnaji v bowlingu jsme se setkali 20. dubna v Hotelu Dakol. A v květnu jsme smažili vaječinu. Dne 30. května se uskutečnil zájezd na Slovensko. Tedy k Oravské lesní železnici. V srpnu jsme plnili kolegyní ušité polštářky, špaldovými slupkami. Dne 22. září pořádala děvčata ze Svazu žen z Petrovic, výstavu rukodělných výrobků v novém Kulturním domě. V říjnu proběhlo druhé kolo turnaje v bowlingu v Petrovicích.

V listopadu a prosinci jsme si v klubovně vyráběli něco hezkého a vánoční dekorace. Poslední akcí bylo předsilvestrovské procházení. Tradiční minituristická akce. U kina Centrum sraz a pak po cestě ke Spolkovému domu přibývalo. Sešlo se nás 30 a bylo to moc hezké odpoledne a podvečer. Tato již tradiční akce příjemně ukončuje letošní rok. Na akce byl bohatý tak, jako málo který rok.

Zpracovala: Monczková

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář