Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - listopad 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - listopad 2018

Připomínám - Dne 15. listopadu od 9:30 hodin proběhne v klubovně beseda s pracovnicemi  Občanské poradny. Přijďte, bude se besedovat na téma – jak nenaletět podvodníkům nabízejícím různé služby / změnu dodavatele plynu, elektřiny a jiných /, podvodné smlouvy, i telefonické. Podvodné mejly. Pokud se stalo, můžete dostat radu jak dál.

Narozeniny v listopadu oslaví:

Maruška Švédová, Miluška Daďová, Marcelka Dudová, Jenda Dokoupil                 Říká se, že věk je ukrytý v našich hlavách. Trik spočívá v tom, nechat ho plazit se před Vašim tělem. Co Vy na to ?

V plánu práce na listopad je:

13. listopadu společná schůzka.   

Konference Aliance českých žen s rakovinou prsu v Praze. Prezentaci činnosti provedou dvě členky klubu.

Výtvarná dílna v klubovně  - pracovní terapie hlavně pro nové členky

Návštěva kulturní akce podle nabídky – MDK Karviná, Regionální knihovna v Karviné 7.

V říjnu a do této doby proběhly tyto akce:

  • Turnaj v bowlingu v Petrovicích - to byla opět  hezká akce.
  • Ve Spolkovém domě jsme sešli 24. října a plnili polštářky špaldovými slupkami. Bylo dost času na povídání i na práci, bylo skvěle.
  • Do kina Centrum jsme zašli na pohádku. Nazvali ji - Když draka bolí hlava – natáčela se v karvinském zámku, v parku a tak porůznu v Beskydech. Také hezké, česko- slovenské, příjemně prožitý čas.
  • 2. listopadu jsme se pro změnu usadili ve velkém sále MĚDK. Pražští herci přijeli s komedii - Pokud nás milenky nerozdělí. Byli skvělí, bavili jsme se dobře.

Co připravujeme:

Dne 6. listopadu jedeme do divadla J. Myrona, do Ostravy. Pozvali nás ze sdružení tělesně postižených, nabídli 11 vstupenek. Určitě se nám Fantom muzikálu bude líbit. Nezapomeňte. Odjíždí se od Slezské University. Podrobnosti řekne Zuzka.

Dne 28. listopadu, ve čtvrtek bychom mohli v klubovně něco hezkého vyrábět. Se Zuzkou jsme opět nakoupily v Kalužince. Tak přijďte. Materiálu je dost a fantazii se meze nekladou.

Dne 4. prosince se sejdeme tady v salonku, v lázních letos naposled. Už sice píšu žádosti o podporu a návrh plánu práce jsme také projednali, přesto ….přijímáme návrhy na aktivity, které by se Vám líbily.  

Dne 28. prosince se sejdeme ve Spolkovém domě, ve 13:00 hodin. Budeme potřebovat vědět kdo přijde, nahlaste se Zuzce. Ukončíme tam tradiční předsilvestrovské procházení. A opět budeme plánovat akce příštího roku a hodnotit ty letošní.

V programu Kina Centrum ani MĚDK jsem nic zajímavého neobjevila. Takže kulturu si necháme na dobu po novém roce. Výstava, v ZŠ Majakovského, kterou jsme měli navštívit v prosinci je už ukončena.

Scházíme se v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Termíny společných schůzek na rok 2019.  8. ledna, 12 února, 12. března……..

Věřím, že příští rok bude tak úspěšný jako ten letošní. Jen těch akcí ubereme. Proto je třeba popřemýšlet nad tím, co opravdu chceme a když je akce zorganizovaná, tak tam také půjdeme nebo pojedeme. Tu konečnou verzi probereme na předsilvestrovském procházení.

                                                        Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář