Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - říjen 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - říjen 2018

Nejdříve bych se ráda vrátila k akci v Obecním domě Družba – 14. září. Nakonec přišlo jen 90 účastníků, přesto, že jsme po nahlášení přítomných přiobjednávali občerstvení. Program se líbil, jsme rádi, že přijelo tolik hostů ze zahraničí. A smutní z toho, že sponzorů a příznivců, kteří klub jakkoli podporují, bylo málo. Považuji setkání v Družbě za zdařilé.

V říjnu oslaví narozeniny:                             

Věrka Wawrzyczková, Lenka Hronová, Jarka Témová, Pepík Flössner 

ání pro každého z Vás - Ať je lodička tvého života lehká a veze jen to, co potřebuješ: Útulný domov a     prosté radosti, pár přátel hodných tohoto pojmenování, někoho koho miluješ a někdo, kdo miluje tebe. 

Hodně pohodových dnů a ve zdraví prožitých společných akcí s klubem přejí přátelé, kteří vám dnes budou přát. 

Co ještě proběhlo v září?

Dne 12. září jsem se Zuzkou a Evou navštívila kolegyně z onkoklubu v Čadci. Takže máme další spolupracující zahraniční organizaci a můžeme se těšit na společné akce. Účast na jejich dni onkologických klubů za Slovenska byla tak na dvě stovky lidí. Odvezli nás z Kulturního domu na Zivčákovou. To je poutní místo. Bylo hezky a tak i celý náš výlet byl hezký, užili jsme si ho.

Děvčata z opavského spolku ISIS zvaly na jejich oslavy 20, výročí působení ve městě. Byla jsem s Amálkou a Lidkou. Procházka městem byla příjemná, Opava je moc hezké město, čisté, líbilo se nám. Program akce hezký, současně proběhlo i regionální setkání zástupců klubů severní Moravy.  Příští rok jsme na řadě my v Karviné, abychom uskutečnili setkání klubů.

    Šest členek spolku využilo možnost, zapojit se do pražského projektu s názvem: Neviditelné ženy a odjelo do Luhačovic. Pokud bude projekt pokračovat, včas oznámíme. 

V plánu práce na říjen je:

9. října – druhá členská schůze. Informace o hospodaření za tři čtvrtiny roku a nabídka akcí do konce roku.   

Tisk a distribuce informačních letáků a brožur.

Akce v Petrovicích – bowling, výstavky. Výstavy v Okresním archívu v Karviné.

Co připravujeme:

  • Turnaj v Bowlingu v Petrovicích se koná 19. října. Jako vždy na Zámečku. Podrobnosti sdělí Zuzka.
  • Dnes jsou zájemcům o relaxační a rehabilitační služby Lázní Darkov rozdány složky s pokyny k objednání procedur. Nezapomeňte prosím na to, že doklad o tom, že procedura byla čerpána odevzdáte v klubovně nebo na schůzce. Nejlépe mně. A vyčerpány by měly být do konce roku. Pokud je chce objednat někdo další, na koho se na jaře nedostalo, nahlaste také mně. Opět budeme připlácet 100,-- Kč. Seznam zájemců o služby pedikérky pořizuje Zuzka, tak se přihlaste. 
  • Dne 24. října ve 13:00 hodin se sejdeme ve Spolkovém domě. Budeme plnit polštářky špaldovými slupkami. Polštářky Zuzka ušila, přesto bychom rády věděly kdo má zájem přijít. Můžeme tam být do 20:00 hodin. Ještě jedna akce by měla ve Spolkovém domě proběhnout v listopadu. Navrhněte, co byste chtěli dělat.
  • Dne 15. listopadu v 9:30 hodin opět přijdou pracovnice Občanské poradny. Přijďte, bude se besedovat na téma – jak nenaletět podvodníkům nabízejícím různé služby / změnu dodavatele plynu, elektřiny a jiných /, podvodné smlouvy, i telefonické. Podvodné mejly. Pokud se stalo, můžete dostat radu jak dál.
  • Na podzimní výstavu Flora Olomouc jsme opět neodjeli. Snad se výlet uskuteční na jaře.

Kde za kulturou?

V kině Centrum v Karviné 7, dávají český film Po čem muži touží, ve středu 10. 10. ve 20:00 hodin. To je asi pozdě, najdu něco jiného, kdy začátek filmu je dříve. Je jiný návrh?

A co v Městském kulturním domě – divadlo s pražskými herci?

Dokud nás milenky nerozdělí – v pátek 2. 11. 2018. V 19:00 hodin. Velký sál MĚDK Karviná. Vstupenky jsou již v předprodeji. Délka představení cca 115 minut. Vstupné 375,--, 355,--, 325,-- Kč. Vstupenky by byly s příspěvkem klubu. Zájemci se přihlásí mně, postarám se o vstupenky. 

Nezapomeňte na zájezd do ostravského divadla, na představení Fantom muzikálu, na který zvou z klubu tělesně postižených, 22. listopadu. Připomenu v listopadu.

Termíny společných schůzek na rok 2018.

13. listopadu, 4. prosince – závěrečná, slavnostní.

Dne 28. prosince se sejdeme ve Spolkovém domě, také ve 13:00 hodin. Ukončíme tam tradiční předsilvestrovské procházení. A opět budeme plánovat akce příštího roku a hodnotit ty letošní.

Scházíme se v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Podzim bude hezký, alespoň tak slibují meteorologové, takže si ještě užijeme akcí venku. Prožijte si ho ve společnosti milých lidí a spokojeně.

                                                                                                       Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář