Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - srpen 2018

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - srpen 2018

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny, ještě sice hlídáme vnoučata, ovšem tento pátek,  17. srpna jsme si chtěli jet prohlédnout letní expozici Flory Olomouc. Jenže vedra nepolevují, takže je tu návrh jet až na podzimní výstavu. Pokud se rozhodneme pro tento pátek tak vlak jede z Karviné v 7:46 – v Olomouci budeme 9:13 hod. Zpáteční cesta z Olomouce v 18:45. V Karviné budeme v 20:13 hodin. Jsou to přímé spoje.

Blahopřejeme srpnovým oslavencům: – 18. srpna bude slavit Lidka Woznicová – hezkých 75 let.

Hodně zdraví přejeme Vandě Tománkové.                                                                                 

Nezáleží na tom, kolikrát na své cestě životem klopýtneš, spadneš, kolik kroků uděláš. Důležité je, neztrácet chuť jít dál. Ať Tě nikdy neopouští chuť k výšlapům za splněním všech Tvých snů.

                                                            Krásné narozeniny Vám oběma přejí přátelé z klubu.

V plánu práce na srpen máme:

14. srpna – pravidelná schůzka členů onkoklubu.

16. srpna - výtvarná dílna v klubovně – Den otevřených dveří. Tisk a distribuce informačních letáků a brožur.

Akce ve Spolkovém domě – cvičení s fyzioterapeutkou, plnění polštářků špaldovými slupkami.

  • Výtvarnou dílnu i akci ve Spolkovém domě posuneme na podzimní dny. Ušijeme si ty polštářky v klubovně koncem září.  Ve čtvrtek 30. srpna bychom v klubovně přivítaly pomoc s přípravou akce v Družbě. Zřejmě už budou k balení kalendáře z Marfu.
  • V kině Centrum jsme sledovali film „ Chata na prodej “. V kavárně kina se nás sešlo 15, hodinku před představením. Já osobně jsem čekala trochu více legrace, ale jinak hezká akce. 
  • Z opavského spolku ISIS přišlo pozvání na jejich oslavy 20. výročí založení organizace. Přihlaste se mi, kdo by chtěl jet 18. září do Opavy. Počítají s tím, že přijede našich 5 členů. Pojedeme vlakem. 
  • Svaz tělesně postižených nám nabízí účast v jejich zájezdu do Beskyd. Do Lomné a okolí.  V úterý 2. října. Odjezd v 9:00 hodin od Slezské univerzity. Cena zájezdu je  170,-- Kč. V předstihu nabízejí zájezd na listopad, do Divadla Jiřího Myrona, na představení Fantom muzikálu. Rovněž se odjíždí od Slezské university v 17:00 hodin dne 22. listopadu. Představení začíná v 18:30 hodin a vstupenka včetně dopravného stojí 280,-- Kč.

Co připravujeme:

  • Nyní je prioritou zvládnout a dobře připravit prezentační akci k 15. výročí existence klubu v Karviné. Zabýváme se tím celý rok, jdeme „ do finále “. Jsou pozvaní hosté, zajištěn program, hudba, catering z Dakolu.   

Pozvánka - Obecní dům Družba - 14. září 2018 v 11:30 hodin.

Program společného setkání:

11:30 hodin – prezence

12:30 hodin – zahájení, prezentace činnosti spolku

13:30 hodin – oběd

15:30 hodin – program

17:00 hodin – volná zábava s živou hudbou

19:00 hodin – předpokládané ukončení akce

  • Stále ještě není dohodnut termín turnaje v minigolfu s děvčaty z Bohumínského klubu. Také s děvčaty z petrovického Svazu žen, turnaj v bowlingu. Tentokrát má být v Karviné.
  • Na schůzce v září se opět budeme bavit o možnosti využít rehabilitační služby v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, a.s. V lázních je domluveno, že tyto služby budou čerpány tak, jak na jaře. 
  • Sleduji nabídku kulturních akcí v MĚDK. Už jsme dlouho nebyli v divadle. Pokud máte návrh na to, co stojí za vidění, vstupenky zajistíme.
  • Nabízíme k účasti každoroční Zavírání lázeňských pramenů (15. 9. 2018). V areálu Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov a. s.    

Opět znovu ve zpravodaji - v Okresním archívu bychom si mohli prohlédnout Výstavu k 750. výročí založení Karviné. Ve výstavní síni archívu potrvá do konce roku. V pondělky a středy od 8:00 – do 17:00 hodin.  Měli bychom si domluvit termín, kdy výstavu navštívíme. Také jsme dlouho nebyli.

Termíny společných schůzek na rok 2018. Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

11. září, 9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

Stále je na co se těšit. Máme si čím zpestřit život, jen se musíme udržovat v takové kondici, abychom se mohli všech akcí účastnit. Už teď by bylo dobré přemýšlet nad tím, jak si ho budeme zpestřovat příští rok. Navrhněte, kam bychom mohli jet na výlet.

Všem tedy přeji hezké prožívání tohoto přehřátého léta.

                                                                                                          Bláža

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář