Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - únor 2022

25. 4. 2022

Hned po novém roku přejeme.  

Dne 29. ledna oslaví narozeniny Maňka Hassová. Narozena 29. ledna 1937.

Do dalších let ti Maněčko přejeme hlavně zdraví a spokojenost se vším co prožíváš. Nádherné narozeniny přejeme Ti srdečně,

ať jsi zdravá, šťastná a máš se pořád báječně.                                                         Přejí přátelé z klubu.

V lednu je oslavenců více: 

Humpová Eliška narozena: 3.1. 1951, Lipták Milan narozen: 11. 1. 1944, Markovičova Eva narozena: 12. 1. 1945,

Ťaptíková Eva narozena: 17. 1. 1960, Svobodová Iveta narozena: 13. 1. 1963

Ze srdíčka přejeme, ať Vás láska v srdci hřeje, Ať jste šťastní, zdraví a svět se na Vás jen směje.

                                                                                                               Všem krásné narozeniny přejí všichni kolem Vás.

V únoru bude oslavovat: Smrčková Božena narozena: 7. února 1935

Dnes nezáleží na tom, kolik ti je, ale na tom, na kolik se cítíš. Proto své narozeniny oslavuj, ve štěstí se raduj, ve zdraví  se ochraňuj a ve smutku nebuď smutná.   

                                                                                                               Přejeme hodně štěstí, zdraví a lásky.

Letošní plán práce neustále upravujeme. Nezahálíme a tady je výsledek.

          V dubnu bychom uskutečnili procházku. Už dlouho jsme se nebyli podívat u Lodiček v parku a ke Karvinskému moři. Míst, kam bychom mohli nasměrovat procházení je jistě více, dohodneme se v březnu i na termínu. Od února zase cvičíme ve Spolkovém domě. A teď co je navíc.  

  • Květen – zájezd do Starých Hamer. Projdeme se Obrázkovou stezkou na Javořinku. Dne 18. května. Odkud budeme odjíždět autobusem zatím nevíme, včas se dozvíte. Směr Staré Hamry Obecní úřad. Pak parkoviště, dál pěšky. Kdo máte přístup k internetu si zjistíte hravě i ostatní informace.

Ráno 18. května, nejspíše v 8:00 hodin odjedeme do Starých Hamer k Obecnímu úřadu, musíme nahlásit vycházku stezkou a dostaneme mapu. Kdo by si netroufl na tu trasu může zůstat na parkovišti kam nás vyveze autobus nebo někde v části obce, kde je možnost někam se posadit, občerstvit si a odpočinout, protože předpokládám, že se okolím projdete. Trasa k Martinově zvonici je 6, 2 km dlouhá, jsou umístěny lavičky, ale jde se i po louce. Nutná je vhodná obuv a přizpůsobit se počasí. Takže si myslím, že půjdeme každý podle svých možností. Vracet se budeme do Starých Hamer tak kolem 14:00 hodin. Zjistíme kam se dá zajít poobědvat. Kdyby v místě nebylo kam, zjistím, zda by nebylo možné obědvat v Čeladné v Hotelu GREEN  u Golfového hřiště. Tam jsem při čmuchání na internetu viděla solidní ceny. Ovšem v květnu to může být i jinak. No a zase, podle času bychom si prohlédli, co je kde nového, zajímavého, abychom řádně využili dne k naší všestranné spokojenosti.      

  • Červen. Víkendový pobyt v Hotelu Excelsior v Dolní Lomné. V termínu 10. – 12. června. Je to ale realizace projektu s názvem: Workshop v Lomné. Název sice do diskuze, ale účelem je důsledněji se postarat o zajištění činnosti spolku do budoucna. Řeči o náhradě pracovního týmu se vedou už dlouho, ale teprve letos se podařilo zajistit pro klubovnu nový notebook a tak reálně můžeme řešit zaučení dobrovolníků k práci v klubu. Počítáme s tím, že se najdou aspoň tři ženy, které na tuto konkrétní nabídku slyšet budou. Buď z těch mladších z klubu nebo z pacientek v čekárnách. V každém případě mám v úmyslu zapojit do toho i lékařky. Zajdu za nimi, popovídám, proberu představu o tom, jak potřebujeme pomoci. Samozřejmě si řeknete, na co potřebuji víkendový pobyt. Ten pobyt se tak sešel divně během jednoho dne, náhodou a mně bylo líto to nevyužít. Znamená to, že pro 8 – 10 osob by to byl pracovní víkend se vším všudy, co k semináři patří. Dalších deset osob by mohlo být z nových pacientů, protože cílem je také více ten pobyt propagovat v čekárně na webovkách a tak. Doplnili bychom našimi členy. Další cíl pobytu je pohyb, jako všude. Chodit, chodit, procházet se s cílem prohlédnout si něco zajímavého a pěkného. Hlavně to vnímat, protože v Lomné je pěkně.

Notebook vezmu s sebou a seminář připravím. V klubovně by se pak pokračovalo. Ten základ by proběhl v Lomné. Ale zase, aby byly penízky. Zatím je letos podáno 7 žádostí o finanční podporu. Žádost podaná Nadaci Tesco není podpořena.

Pro nás 5 v klubovně je úspěch tohoto projektu důležitý. Pokud nevyjde, tak, když ne příští rok, tak ten další by spolek musel fungovat v docela jiném režimu.

  • V červenci bychom uskutečnili zájezd do Kroměříže, okrasné a zámecké zahrady. Zajišťuje Zuzka pro 30 osob. Podrobnosti ve zpravodaji v květnu.
  • V srpnu proběhne ozdravný pobyt v Bukovci. Věřím, že se podaří zajistit dost finančních prostředků a pandemie bude natolik v „normě“, že nám v této akci nezabrání.
  • V září by v Havířově mělo proběhnout setkání zástupců regionálních onkoklubů. Organizují letos děvčata z klubu INNA Havířov.    

Další předpokládané aktivity.

V květnu by se měl konat bowling s děvčaty z Petrovic. Kde, kdy, včas oznámíme.

S šéfkou onkoklubu z Rybnika v Polsku jsem se dohodla, že uděláme společný zájezd. Až to půjde a do toho Polska budeme chtít jet. Je takový návrh – do Ustroně. Je tam hotel, kam jezdí děvčata z Havířova i na rekondiční pobyty. Omrkli bychom to.   

Také se můžeme domluvit na tom, zda byste se nechtěli scházet i na kreativních dílničkách ve Spolkovém domě. Nejspíše by to chtělo ještě s něčím spojit a využít tam delší čas, ale chce to domluvu.

Takže opět všem přeji ať se Vám omikron obloukem vyhýbá. A nic nebrání v tom, zúčastnit se plánovaných akcí.

                                                                                                                      Bláža

Připomínám: Bankovní spojení: ČSOB Karviná   číslo účtu - 182 062 324/0300.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář