Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - únor

16. 4. 2024

  V únoru oslaví další prožitý rok tyto naše členky:

                          Božena Smrčková – narozena 7. února 1935                                               

                                                   Jarmila Tyrlíková – narozena 12. února 1954

                                                               Není to den ledajaký, narozky když slavíte. 

                                                                                                      Tak hodně štěstí, pevné zdraví a ať se dobře bavíte.  Přeji přátelé z klubu.

Smutná zpráva. V pondělí 6. února jsme se rozloučili s Milanem Liptákem. Po krátké nemoci odešel 31. ledna 2023. Budeme vzpomínat.

Aktuálně…….

Program oslav 15. výročí působení Nadace OKD v MěDK byl skvělý. Permoník – to je, čím se může Karviná chlubit. Jistě se mnou souhlasíte.

  • K ozdravnému pobytu v Beskydce. Uskuteční se v květnu. Do poloviny března bychom měli vědět jak a kým bude pobytová akce podpořena. Že Obec Petrovice na pobyt přispěla, už víme. Zálohu na ozdravný pobyt bude Marcelka vybírat v březnu – 2 500,-- Kč. V dubnu doplatek. Také 2 500,-- Kč. Přepravíme se autobusem, cena pobytu je včetně dopravy. Pořád se mohou hlásit i náhradníci. Můžete platit i převodem na účet spolku. Číslo účtu máte na přední straně Zpravodaje.
  • Přílohou ke zpravodaji je krátké info. Pozorně přečtěte, na členské schůzi se k tomu v diskuzi budeme vyjadřovat a musíme dát do zápisu.
  • Zuzka zjistila cenu dopravného na plánované výlety. Měli bychom se dohodnout na jiných místech, která bychom si chtěli prohlédnout. Navrhněte. Je zde možnost navštívit zase Polsko. Co Bojnice? Od doby, kdy se konal výlet do Bojnic uteklo hodně roků a v klubu je mezitím hodně nových členů. Třeba by zájem byl.
  • Dopis z Aliance českých žen s rakovinou prsu

Vzhledem k tomu, že se akce koná v termínu, kdy většina členů bude v Lomné na ozdravném pobytu, týká se pozvání ostatních členů. Cestovné hradí spolek. Zájemci se přihlásí Zuzce.  

Milé kolegyně, rády bychom Vás srdečně pozvaly na letošní Dokážeš to taky 19. – 20. května 2023.

Jsme moc rády, že po tříleté pauze můžeme opět akci uspořádat a sejít se při téhle oblíbené aktivitě.

Akce se bude konat v Praze v Braníku spolu s 1. Pražským klubem otužilců. Dozvíme se o otužování, plavání, zdravém životním stylu. Podíváme se na místa, kde se natáčela Bába z ledu a budeme si také povídat o překonání kanálu La Manche. Samozřejmě půjdeme i do vody. To je úplně dobrovolné, kdo a jak moc se do Vltavy ponoří (v tu dobu bude mít cca 15 stupňů). Vše pod dohledem zkušených plavců – otužilců a lékaře.

 Začneme v pátek 19. 5. obědem, odpolední program v Braníku u Vltavy, večer si opečeme buřty a přespíme v botelu Vodník, který je dostupný od vlaku a autobusu i z Braníka. Autobusem to trvá na Smíchov asi 10 minut od odtud pěšky do hotelu Vodník už je to kousek.

V sobotu navštívíme výstavu v Kotvě Návrat do života v 80. letech, kde si můžeme zavzpomínat i osahat na 12 tisíc exponátů a akci zakončíme zase obědem.

Poprosíme vás, abyste napsaly, jestli se této akce jako organizace zúčastníte (nejsou třeba jména) a to co nejdříve, abychom mohly upravit počty ubytování, které je v květnu nejvíce vytížené a s tím se odvíjí i storno podmínky. Prosíme o zprávu i v případě, že se nezúčastníte.

       Ubytování, páteční i sobotní program včetně oběda za dvě účastnice z každé organizace hradí Aliance.

Více informací obdržíte později. Štěpánka, Magdaléna a Iva

 

  • Toto je pozvánka z Ligy proti rakovině Praha.

Milí přátelé Českého dne proti rakovině - kolektivní členové Ligy,

v příloze Vám posíláme základní informace a přihlášku pro letošní 27. ročník veřejné sbírky Ligy proti rakovině Praha, který proběhne ve středu 10. května 2023 (na pevných prodejních místech pak od středy 10. 5. do neděle 14. 5). Budeme doufat ve spolupráci s Vámi i v letošním roce - význam má účast v jakémkoliv rozsahu! Rádi pošleme balíček už od 50 kytiček a 1 pokladního vaku.

Předem moc děkujeme a těšíme se na další příjemnou spolupráci s Vámi!

  • Z kulturního zpravodaje:

Především – je třeba, abyste si i jednotlivě zjišťovali konání různých kulturních akcí. Termíny konání jsou někdy mimo možnost informovat ve zpravodaji. 

V březnu se nabízí: Koncert k MDŽ. Koncertuje Petra Černocká ve velkém sále MěDK. V 17:00 hodin dne 9. března 2023, vstupné 100,-- Kč.

Oskar a růžová paní – Komorní divadlo Kalich. Pavla Tomicová a Josef Polášek. Divadelní představení se koná dne 27. března v 19:00 hodin ve velkém sále MěDK Karviná. Vstupné 405,-- Kč a 385,-- Kč.

Vstupenky na tyto akce lze zakoupit i po 16:00 hodině v Kině Centrum. Kino Senior je už po termínu. Byl by zájem o aktuální akci, kterou nabízí Okresní archív? V termínu tak na konec března? Nejpozději se dozvíte na březnové schůzce.     

Termíny schůzek v roce 2023.

14. března - členská schůze, 11. dubna, 9. května, 13. června, 11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října - členská, 14. listopadu, 5. prosince 2023.

Tak doufejme, že v úterý bude počasí natolik příznivé, že se vás na schůzce opět sejde co nejvíce.

Klid, pohodu a zdraví do dalšího zimního měsíce přeje Bláža.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář