Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj - září 2019

2. 1. 2019

Z P R A V O D A J  - září 2018

                      Na měsíc září se nakupilo akcí, je všechny ani nemůžeme absolvovat. Zítra by bylo dobré účastnit se tradiční besedy s představiteli města  Karviné konané dne 12. září 2018 od 15:00 hodin v OD Družba.

            Statutární město Karviná v rámci akce komunitního plánování sociálních a návazných služeb na území města Karviné pod názvem „Sociální služby na dlani“ vyhlašuje II. ročník výtvarné soutěže letos s názvem „Karviná má narozeniny“. Výstava výtvarných prací proběhne od 24. 9. 2018 do 27. 9. 2018 ve Spolkovém domě v Karviné-Ráji.

V září přibyl do věnečku let další rok těmto našim oslavencům:

Helence Olšarové - slaví své krásné životní jubileum 80 let. Dne 19. září.

Jen to nejkrásnější, co život může dát, chceme Ti k Tvému 80 – letému jubileu přát.

" Ať slza bolesti Ti tvář nikdy nezmáčí, žal a smutek ať se k Tobě zády otáčí, ať jen zdraví, štěstí, láska a dobrota, jsou náplní dalších let Tvého života".

Kristínce Bachyncové o pět let méně – také zakulacené narozeniny. Dne 22. září.

" Tak tiše jako sen, přišel Tvých narozenin den. Žij si blaze v plném zdraví, užívej toho, co Tě baví.

Další oslavenci - Waclavíková Růženka, Čunková Věrka, Brázdilová Andělka. 

Hodně štěstí, neboť v něm je víra, hodně zdraví, neboť v něm je síla, hodně lásky, protože bez ní nelze žít.. Všechno nejlepší k narozeninám přejí všem kamarádi z onkoklubu.

V plánu práce na září máme:

11. září - pravidelná schůzka. Hlavní informace – Setkání k 15. výročí působnosti klubu v Karviné. V Obecním domě Družba.

14. září – Slavnostní setkání v Obecním domě Družba. Zvaní budou podporovatelé spolku, sponzoři, zástupci příhraničních spolupracujících organizací, regionálních onkologických klubů. Odhadovaný počet účastníků – 100 osob.

Návštěva Regionální knihovny v Karviné. Se známou osobností.

Tradiční setkání zástupců regionálních klubů – tentokrát v Opavě.

Je to trochu jinak.

  • Hned zítra jedeme na pozvání na Den pokory a vďaky do Čadce. Na nádraží budeme kolem 7:00 hodin, vlak odjíždí 7:14 hod. 
  • Opavský spolek slaví 20. výročí založení organizace dne 18. září. Pojedeme vlakem. Na nádraží budeme v 7:45 hodin. Na desátou budeme v Opavě. Zpět pojedeme po 17:00 hodině. 
  • Dne 22. září pořádají děvčata ze Svazu žen z Petrovic, výstavu rukodělných výrobků v novém Kulturním domě. Je to hned za kruháčem. K tomu bude program – tanečky, vždy v celou hodinu. Od 10:00 hodin do 15:00 hodin.
  • Dne 19. října se opět sejdeme k soutěži v bowlingu. Více informací bude ve Zpravodaji v říjnu. Také na akci do Spolkového domu se v říjnu chystáme – plnění polštářků špaldovými slupkami.   
  • Ovšem 22. září se můžeme večer sejít také v kině Centrum. V 18:00 hodin se tam uskuteční premiéra dokumentu o zaniklé Karviné. Můžeme si zavzpomínat s historiky p. Libuši Kolkovou a Rudolfem Hrubým. Může to být příjemně strávený čas nad prvním dokumentem karvinské filmařské skupiny.
  • Svaz tělesně postižených nám nabízí účast v jejich zájezdu do Beskyd. Do Lomné a okolí.  S prohlídkou kostelíka a pak odjezd k Hotelu Kyčmol. Jestli no to není se záměrem mrknout, jestli houby rostou???? V úterý 2. října. Odjezd v 9:00 hodin od Slezské univerzity. Cena zájezdu je  170,-- Kč.
  • Připomínám, že na podzimní expozici Flory Olomouc bychom také jeli v říjnu. A to 4. října. Podle uvážení a počasí – kdo přijde na nádraží, pojede.
  • V předstihu svaz také nabízí zájezd na listopad, do Divadla Jiřího Myrona, na představení Fantom muzikálu. Rovněž se odjíždí od Slezské university v 17:00 hodin dne 22. listopadu. Představení začíná v 18:30 hodin a vstupenka včetně dopravného stojí 280,-- Kč. Platit se bude Zuzce na říjnové schůzce.

Co připravujeme: opakuji pro ty, kdož nebyli na minulé schůzce

  • Nyní je prioritou zvládnout a dobře připravit prezentační akci v OD Družba. Zabýváme se tím celý rok, jdeme „ do finále “. Jsou pozvaní hosté, zajištěn program, hudba, catering z Dakolu. V 9:30 hodin si přebíráme Družbu – kdo by chtěl něco pomoci, může přijít dříve.  Mělo by být 110 účastníků.

Obecní dům Družba - 14. září 2018 v 11:30 hodin.

Program společného setkání:

11:30 hodin – prezence

12:30 hodin – zahájení, prezentace činnosti spolku

13:30 hodin – oběd

15:30 hodin – program – taneční skupiny MěDK Karviná

17:00 hodin – volná zábava s živou hudbou – pan Patka z Petrovic u Karviné

19:00 hodin – předpokládané ukončení akce – ve 20:00 odevzdáváme prostor v původním stavu.

  • Stále ještě není dohodnut termín turnaje v minigolfu s děvčaty z Bohumínského klubu. Domluvíme na setkání v Družbě. Zdenka přijede.
  • O možnosti využití rehabilitačních služeb v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, a.s. budeme informovat v říjnu. V lázních je domluveno, že tyto služby budou čerpány tak, jak na jaře. Tak už to bud mít připraveno. Ale pokud máte zájem, napíšu si, o kolik osob by šlo.
  • Zavírání lázeňských pramenů v areálu Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov a. s. se uskuteční 15. září.   
  • Několik členek spolku využilo možnost, zapojit se do pražského projektu s názvem: Neviditelné ženy. Pokud bude projekt pokračovat, včas oznámíme.
  • Dne 22. listopadu je třeba také odjet na konferenci Aliance českých žen s rakovinou prsu. Jezdíme o den dříve, protože program je od rána. Kdo by chtěl jet, přihlaste si mi. Mohou jet pouze dvě členky. Název konference – „Práva pacienta a komunikace ve zdravotnictví“. Základní teoretické informace, práce ve skupinách, příklady z praxe, modelové situace. Téma navazuje a vyhodnocuje proběhlé psychologické semináře, můžete se také těšit na přednášky např. pana profesora Žaloudíka a také na páteční večer, na který se připravuje koncert Štefana Margity s verši Hany Maciuchové. Termín konání:  23. – 24. 11. 2018. Místo konání:  Benediktýnské opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích, Vyšehradská 49, Praha 2. Ubytování:  Hotel Ibis Praha Malá Strana - Plzeňská 14, Praha 5 – Smíchov. Hotel se nachází hned vedle obchodního centra Nový Smíchov, u zastávky tramvaje Anděl a stanice metra Anděl (trasa B)

Termíny společných schůzek na rok 2018. Scházíme se v salonku budovy B, v Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov, v 15:00 hodin.

9. října – členská schůze, 13. listopadu, 4. prosince.

K tak obsáhlému zpravodaji není co dodat. Ať se nám podaří všechny akce dobře zvládnout, že? Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář