Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj březen 2023

16. 4. 2024

V březnu oslavují narozeniny tito naši členové:

Ponetzová Zdeňka – narozena: 1.3.1949

            Monczková Blažena – narozena: 3.3.1947

                        Krenželoková Eliška – narozena 5.3.1951

                                    Krůlová Jaroslava – narozena 5.3.1951

                                   Život nám počítá o jeden rok víc, k této příležitosti bychom si měly říct:   Vše jen to nejlepší a hodně zdraví, ať jsme šťastné a na světě nás to baví.

Aktuálně…….

Jak všichni víte, měla 9. března proběhnout v klubovně schůzka potencionálního nového vedení spolku. Proběhla moc hezky, s rozumnou dohodou, mně příjemně překvapila, odcházela jsem spokojená, jak už dlouho ne. Víte dobře, že tento problém řešíme už dlouho. Je to vlastně pokračování realizace projektu Workshop v Lomné, teď už jen v naší režií. O dalším postupu k tomu, abychom nemuseli ukončit činnost spolku budu průběžně informovat.

  • K přednášce v dubnu – téma, které se jeví být užitečným. Finanční gramotnost, podvodné mejly, podvodníci, kteří obtěžují telefonáty a další. Můžete si připravit dotazy, jistě proběhne diskuze.
  • Sbírka Český den proti rakovině. Kontaktní osobou pro sbírku za karvinský klub je Dáša Sitarčíková. Kdo pomůže s prodejem kytiček se nahlásí jí. Prodej proběhne 10. května 2023. 9. května na schůzce bude připraven prodej kytiček pro naše členy a jejich rodinné příslušníky a známé. Tak si srovnejte počet kytek, které koupíte. Cena je zřejmě stejná. Na výsledku sbírky záleží. 30 % ze získané částky odešle Liga proti rakovině Praha na účet spolku. Třeba bychom nasbírali peníze na víkendový pobyt někdy na září.
  • Výlety – platí že první zájezd bude do Bystřice pod Hostýnem. Proběhne 21. června 2023. Na příští schůzce bude k dispozici seznam, do kterého se zájemci o účast zapíší. V květnu by Marcelka vybrala příspěvek.
  • Druhý zájezd - do Polska do Chlebové chaty v městečku Górka Mala a do Muzea v Branné. Výlet do světa našich maminek a babiček. V Branné je skanzen, na stránkách vypadá dobře. Je rezervován na 16. srpna 2023. Vstupné se tam platí, takže v červenci přepočítáme aktuálním kursem a v korunách připočteme částku na dopravu. Vybere se na červencové schůzce. Pak by se hromadně zaplatilo vstupné ve zlotých v Polsku a další částka by zůstala na úhradu faktury za dopravné autobusem.  Cenu zájezdů se včas dozvíte i další podrobnosti.  
  • Cvičení ve Spolkovém domě. Cvičíme dne 22. března, 12. dubna, 26. dubna. Od 10:00 hodin.
  • Pozvánka z Prahy. Liga proti rakovině Praha – „Vážení přátelé, dovolujeme si vás pozvat na Členskou schůzi, která se bude konat v úterý 28. března od 11,00 hod. ve velkém sále Lékařského domu ČLS JEP, Sokolská 31, Praha 2.“

Ještě k ozdravnému pobytu v Beskydce. Uskuteční se od 14. do 20. května. Stále je možné se přihlásit. I Nadace OKD projekt podpořila. Zálohu na ozdravný pobyt bude Marcelka vybírat na schůzce v březnu – 2 500,-- Kč. V dubnu doplatek. Také 2 500,-- Kč. Přepravíme se autobusem, cena pobytu je včetně dopravy. Můžete platit i převodem na účet spolku. Číslo účtu máte na přední straně Zpravodaje.

  • Z kulturního zpravodaje:

Kino EX v MěDK – malý sál. BIOGRAF senior. Dne 23. března bude promítána česká komedie Vánoční příběh. Vstupné 70,-- Kč.

Opakuji. Je třeba, abyste si i jednotlivě zjišťovali konání různých kulturních akcí. Termíny konání jsou někdy mimo možnost informovat ve zpravodaji. 

Také v MĚDK - Oskar a růžová paní – Komorní divadlo Kalich. Pavla Tomicová a Josef Polášek. Divadelní představení se koná dne 27. března v 19:00 hodin ve velkém sále MěDK Karviná. Vstupné 405,-- Kč a 385,-- Kč.. Vstupenky na tyto akce lze zakoupit i po 16:00 hodině v Kině Centrum.      

Termíny schůzek v roce 2023.

11. dubna, 9. května, 13. června, 11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října - členská, 14. listopadu, 5. prosince 2023.

K bubnování zatím nic nevím, takže informovat budu v dubnu.

                                                                                                       Přeji hezké a klidné prožívání předjarních dnů.  Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář