Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj březen

3. 7. 2019

Z P R A V O D A J  - březen 2019

Nejdříve snad informace o tom, že Nadace OKD podpořila projekt, jehož cílem je zajištění rekondičního pobytu. Aby nebylo třeba zvýšit doplatek na pobyt oproti létům minulým měla by sbírka Český den proti rakovině dopadnout co nejlépe. 30% z výtěžku sbírky, organizované klubem v Karviné je součást rozpočtu na Ozdravné aktivity.

Oslavenci v březnu: K pěkným kulatým narozeninám popřejeme:

                                Evžence Skalilové - narozené 9. března 1949

                                   Přejeme ti srdečně, ať na dortu si pochutnáš,
                                                         rozesmátá jsi věčně a nejhezčí narozeniny máš.

                                                                                                               Přátelé z onkoklubu.                                                                         

V březnu si připomínají další odžitý rok:

Bláža Monczková – 3. 3. 1947  a Jindřich Monczka – 14. 3. 1940

                                   

V plánu práce na březen máme:   

12. března – členská schůze, pravidelná schůzka s programem. Informování o hospodaření v roce 2018. Volba nového vedení spolku.

Velikonoční art dílnička v klubovně nebo větší akce ve Spolkovém domě. 

Tisk brožur – distribuce, aktualizace nástěnek v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné 8, v nemocnici, v Poliklinice Ká 7.

Prezentace činnosti spolku na Sněmu členských organizací Ligy proti rakovině v Praze.

  • Všechno platí, jen na termínu art dílničky jsme se zatím nedomluvili.

Co připravujeme:

  • Zájezd do Polska, do Wisly, tradičně relaxovat. Odjezd v 8:00 hodin od Slezské university. Další informace podá Zuzka.

  • Termín na smažení vaječiny ve Spolkovém domě byl stanoven na 22. května. Budeme mít k dispozici i zahradu.

·    Opět divadlo v Ostravě se spolkem tělesně postižených. Navštívíme divadlo J. Myrona v Ostravě. Činoherní kus s názvem Dokonalá svatba dávají 30. března 2019. Cena 300,-- Kč. Představení začíná v 18:30, končí v 21:00 hodin.  Odjíždí se od Slezské University. Zuzka má další informace.

  • 11. března započal projekt – Rekondiční pobyt v Hotelu Mesit. Pobyt se uskuteční ve dnech 23 – 28. června. V březnu vybíráme od účastníků 2000,-- Kč jako zálohu a v květnu doplatek. Přihlášky odevzdávejte Zuzce.

  • Je třeba nahlásit počet účastníků akce ve Spolkovém domě dne 22. května.

Od 10. května do 10. června máme možnost zviditelnit spolek na akci Ostře sledovaná prsa ve V4 ( země Visegradu), kdy prsní stěna s odlitky nemocných i zdravých žen putovala od Budapešti, přes Bratislavu, Košice. V nejbližší době bude ještě instalována  v Polsku do 9.května 2019 a poté doputuje právě do Ostravy. V Ostravě bude instalace zahájena v pátek 10. 5. 2019 v ostravském Divadle Petra Bezruče a zůstane až do 10. června 2019.

Po celý měsíc bude upozorňovat na důležitost prevence rakoviny prsu a stane se symbolem podpory a sounáležitosti žen zdravých s nemocnými. Jde o souběžnou aktivitu edukace veřejnosti o důležitosti prevence a praktický nácvik samovyšetřování prsu členkami pacientských organizací severomoravského kraje.

Edukace budou probíhat v nákupním centru Nová Karolína v Ostravě ve stánku Revírní bratrské zdravotní pojišťovny v I. patře. Jedná se vždy o dny v týdnu: úterý, čtvrtek a pátek, sobota nebo neděle v časech (viz přiložená tabulka):

  • Pracovní dny: 13.00 hodin -  17. 00 hodin
  • Víkend: 13.00 hodin - 18. 00 hodin

Na každý den budou třeba 2 členky organizace, které by mohly edukovat na prsním fantomu. Kdo nemá průpravu k edukaci může prezentovat spolek. Budou k dispozici vlastní tiskoviny a účelové publikace. Na tuto činnost je vyhrazena finanční odměna.  Podám další informace a pokud máte zájem zúčastnit se, přihlaste se mně. Do konce měsíce března.

Jak jsem již psala v minulém zpravodaji – pořádáme výlet do Zlína. Pro pacientky, které by si mohly lépe vybrat protetické pomůcky přímo ve firmě. Odjezd od Slezské university dne 4. září 2019 v 7:00 hodin. Příspěvek na dopravu činí 200,-- Kč. Předpokládaný návrat v 18:00 hodin. V programu výletu je návštěva Gobelínové manufaktury. Hlásit účast můžete od 4. července v klubovně, od 18. července telefonicky nebo e-meilem. Kdo má zájem o nákup podprsenky nebo epitézy má dost času na zajištění poukazu od lékaře.

Kultura – co je v nabídce?

OLDIES Party v Obecním domě Družba. Dne 13.4.2019 v 19:00 hodin. Taneční retro večer s hudbou 60 – 90 let. Vstupenky v předprodeji již teď v MěDK.

Velikonoční jarmark – 17 – 18. 4. 2019 na Masarykově náměstí.

Kino CENTRUM

13.3. v 15:00 hodin komedii ČR/SR Na střeše. BIOGRAF SENIOR,

13.3 + 14. 3. Léto s gentlemanem. Česká romantická komedie.

22., 23., a 25. 3. LOVEní – česká romantická komedie od režiséra kultovních Snowborďáků.

Městský dům kultury – velký sál 20. 3. v 19:00 hodin – Tchýně na zabití.       

 

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

         9. dubna, 14. května, 11. června, 9. července, 13. srpna, 10. září, 8. října, 12. listopadu a 3. prosince. Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Pohodové jarní dny Vám přeji. Bez chřipek a s chutí zúčastnit se nabízených aktivit.

                                              

Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář