Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 5/2007

23. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:      8,00 – 12,00 hodin

                                          Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

Z P R A V O D A J  05_07

Květen 2007

Milé dámy, květen je nejvoňavější měsíc roku. Velkou zásluhu na tom mají nádherné květy šeříků. Řekněte, která z nás pohrdne jejich kyticí na prostřeném stole. Ale i malinká kytička konvalinek rozvoní naši zahrádku, či byt. Jejich bělostné květy voní i alergikům, i když jim způsobuje kýchání. V neposlední řadě nádherně růžově kvetou kolem hlavních cest v Karviné sakury. Právě tyto květy inspirovaly Blážu k tomu, aby nazvala naše projekty „Sakura, abychom je každé jaro viděli kvést“. Přeji Vám mnoho vůní v tomto měsíci a málo alergického kýchání. Čekají nás úkoly, ale i radostná setkávání. Budeme se snažit zajistit prodej kytiček v rámci Českého dne proti rakovině a pojedeme na rekondiční pobyt do Řeky

A kdo se do našeho středu v tomto měsíci narodil? Samozřejmě jim gratulujeme.

Maruška F., Kristinka K., Janička M. a Maruška T.

Návštěvu Kouzla zahrad u Ing. Slabého jsme letos zvládly s Eliškou a tak

Vám přinášíme alespoň obrázek.

Co se nám podařilo

·        Dále pokračuje program prevence onkologického onemocnění. Přednášky se v minulém měsíci konaly v sedmi třídách Střední odborné školy Sýkorkv Havířově Šumbarku, v Bobeš centru v Bohumíně, v Zemědělské škole v Č. Těšíně a Slezské univerzitě. Nejvíce přednášek zládly Bláža a Zuzka.

  • Zhodnotit výlet na Floru Olomouc mohu jen přeneseně, neboť jsem se ocitla v nemocnic a tak jsem ji neviděla. Jedním slovem mohu shrnout zážitky ostatních děvčat - krása.  Výletu přálo i počasí, kdo nejel byl ochuzen o plno příjemných a nových zážitků.

Připomínám

·         28. 5. – 31. 5. 2007 se bude konat jarní rekondiční pobyt v Penzionu Pod lípou v Řece.  Je ještě jedno volné místo. Rozpočet je 900,-Kč. Odjíždět se bude tradičně v 10,00 hodin od Autotechny dne 28.5. 2007. Ve středu 25. 4. 2007 jela výprava zajistit podmínky ubytování a stravy. Kdo bude chtít relaxovat, jako na Orbitě, vezme si sebou větší osušku. Podrobnost k pobytu ještě ústně sdělí Andělka.

  • Přihlásily jsme se k celorepublikovému projektu v boji proti rakovině prsu na podporu a výuku preventivních návyků nejširší veřejnosti „Udělej to pro sebe“. Úvodní seminář se konal 30. 4. 2007 v Praze a realizace programu bude probíhat po celý zbytek roku 2007. Projekt bude i finančně ohodnocen. Máme tedy možnost získat pro klub další finanční prostředky (Doufejme). K tomu, abychom se mohly zúčastnit bylo nutné navštívit seminář v Praze. Na poslední chvíli se tohoto úkolu ujala Bláža, aby zastoupila nemocnou Vlastu. Jako vždy zvládla tento úkol na jedničku.
  • Blíží se Český den proti rakovině (11.Květinový den), který se bude letos konat 16. května. Tématickým zaměřením letošní sbírky bude výchova ke zdravému způsobu života v rodině. Oslovily jsme již střední školy v Karviné, v Č.Těšíně, Univerzitu v Karviné i další instituce o pomoc při prodeji Rozvoz květin zajistily v pátek Vlasta s Andělkou, v pondělí Bláža a Vlasta řešila vzniklé problémy nad neukázněností některých partnerů. Včera 14.5. nám vyšel článek v Karvinském deník s informací a propagací prodeje..
  • Máme záměr uspořádat výstavku prací členek klubu k 5. jubileu vzniku našeho sdružení. Popřemýšlejte, které výrobky vystavíme. Předpokládáme, že bychom oslovily Nadaci pro Zdravé město a v rámci některé z jejich výstav na Univerzitě tyto výrobky představily.
  • Totálně zklamala účast žen na cvičení. I když jsou zajištěné prostory a dokonce i náhradní cvičitelky za Vlastu, které se v minulém období zdravotně moc nedařilo, zájem je skoro nulový. Šnečci zalezli do svých ulit a nevidí, neslyší. Nepodceňujte a nezneužívejte chuť pro sebe a pro Vás něco udělat. Na minulé schůzce jsme Vás vyzvaly k účasti na Růžové výšivce. Zatím se aktivně zúčastňuje jen Anička. Přijďte se inspirovat.

Připravujeme

  • Dále  si Vás Aliance dovoluje pozvat na letošní pokračování celorepublikové akce „Dokážeš to taky“. 26. května 2007 se koná výstup na horu. V našem regionu je to Radhošť. Zveme Vás k účasti. Jsou již zajištěná auta k odvozu zájemců, pochodně k zapálení symbolického ohně.
  • V dubnu byla provedena revizní komisí prověrka účetních dokladů, a pokladny. Nebyly zjištěny závady.
  • Jaruška průběžně doplňuje obrázky a zprávičky do kroniky, takže se pěkně naplňuje Díky.

Kultura

Městský dům kultury Karviná uvádí

28. května  2007 v 19:00 anglická komedie Když kočky nejsou doma

Účinkuje: Docela velké divadlo Litvínov.

9. června 2007 v 19:00 hodin taneční soubor Lúčnica – skvělí tanečníci, vynikající hudebníci, nádherné kroje.

Na závěr recept na šťastný život:

Pořádnou porci zdraví promícháme s velikou dávkou radosti ze života.

Přidáme optimismus, velké balení štěstí a nezapomeneme na kousíček humoru.

Podáváme s dobru náladou a vychutnáváme se skleničkou výborného vína.

Vínečko si můžete objednat hned tady a teď.

                                                                                                                                             Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář