Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 7-8/2006

11. 2. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

635 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                          Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  7- 8_06

 

Červenec – srpen 2006

Zdravím všechna děvčata v prázdninovém období. Provází nás léto prosycené vůní květů a létajícími čmeláky. Těm, kdo si prázdniny užívají s vnoučaty přeji hodně trpělivosti, ostatním zase sílu vydržet to teplíčko. Pro většinu z nás je letošní léto dost namáhavé, právě díky té vydatnosti sluníčka. Neztrácejme naději, už je tu zase déšť a zalévá nám zahrádky, tak jako naše srdíčka zalévá přítomnost blízkého človíčka.

Komu blahopřejeme k narozeninám?

 Růženka Ř., Alenka S., Martička Š., Liduška W.

půlkulatiny

Viktorka Š.

kulatiny

Vanda T. a Helenka L.

                                    

                    Letním deštěm zmáčené, kvetou stále a ne, že né!

           

Co se nám podařilo

v     Zpracovat druhý projekt v letošním roce pro získání dotace na naši činnost, který byl zaslán v červenci na Moravskoslezský kraj. S napětím očekáváme výsledek výběrového řízení.

v     Objednat dovybavení klubovny vhodnými poličkami pro přehlednější uložení propagačních materiálů a uzamykatelnou skříňku pro účetní doklady.

v     Zajistit konání třídenního rekondičního pobytu pro stomiky. Podrobnosti viz dále.

 

Připravujeme

v     Zveme Vás na prezentaci pomůcek firmy COLOPLAST pro stomiky. Bude se konat 12. 10. 20006 v 10,00 hodin  v malém salónku Rehabilitačního ústavu v Karviné Hranicích. Zveme nejen stomiky, ale i pacienty s jiným střevním onemocněním.

v     Na prezentaci výrobků bude navazovat třídenní rekondiční pobyt pro stomiky, který je zajištěn na dny 17. – 19. října na rekreačním středisku U Studánky v Horní Lomné. Cena pobytu je 600,- Kč a příspěvek na dopravu 100,- Kč. Zájemci se mohou  zapsat do oběžníku, který je připraven.

v     Dobrá zpráva pro milovnice penzionu U Studánky. Rekondiční pobyt roku 2007 je objednán. Bude se konat v termínu od 8.  do 15. září 2007. Cena a další informace budou známy později, ale už teď se s Vámi těším na příští potkávání.

v     Společnost NOVARTIS ONCOLOGY, která nám poskytla sponzorský příspěvek, nás oslovila a nabídla spolupráci. Jedná se o předání zkušeností žen, které prodělaly rakovinu prsu a byly léčeny tamoxifenem a dále jim byla předepsána FEMARA. Jestli-že jsou mezi námi takové ženy a chtěly by se s touto zkušeností podělit, ráda jim pomohu příspěvek do edukační brožury výše uvedené společnosti sepsat.

Připomínáme

v   Letošní rekondiční pobyt je od 9. 9. – 16. 9. 2006 na rekreačním středisku ORBITA, příspěvek členek na pobyt je 1700,-- Kč, příspěvek na dopravu autobusem 150,-- Kč. Dnes máte poslední možnost upřesnit Vaši účast. Odjezd od Autotechny v sobotu 9. 9. 2006 v 10,00 hodin, odjezd z rekondičního pobytu také v sobotu  16. 9. 2006 ve 13,00 hodin. Těším se na pěkný pobyt a Vaše vstřícné chování po celou dobu pobytu.

v   Klubovna opět funguje normálně, tedy v úterý a ve čtvrtek. Klubové schůzky v dalších měsících. Srpen – 8. 8. Galaxie, v září jsme na rekondičním pobytu, v říjnu - 10. října Rehabilitační sanatorium, v listopadu - 14. 11. Galaxie, v prosinci – 5. 12. „mikulášková“ v Rehabilitačním sanatoriu.

v   Všem členkám, že víčka od PET lahví se již nesbírají. Děkuji Všem kteří pravidelně přispívaly.

Kultura

Stále ještě pokračuje KARVINSKÉ HUDEBNÍ LÉTO vždy v 16,00 hodin na Masarykově náměstí:

13. srpna  hraje dechový orchestr ŽDB

20. srpna hraje dechový orechestr AKORĎANKA

 

Vezměte děti a vnoučata a navštivte 5. září 2006 v 17, 00 hodin MěDK, kde Divadlo Spejbla a Hurvínka předvede hru Hurvínek a kouzelník. Jistě tím potěšíte nejen děti, ale i paní Štáchovou (majitelku divadla), která je jednou z nás.

26. září v 19,00 uvádí MěDK hru VELKÁ ZEBRA aneb JAK Ž SE TO JMENUJETE, hrají O. Vetchý. K. Hrachovcová, J. Dulava, D. Černa a další

 

                                                                                                                          

                                                                    Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář