Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj červen 2023

19. 4. 2024

Blahopřejeme našim oslavencům: 

Máme tu dvě krásná, kulatá výročí:

Pietrová Irena – narozena 23. června 1943

                     Höglingerová Truda – narozena 24. června 1943   

                    Hodně štěstí, hodně zdraví, ať Vás život stále baví.  Ať máte hodné dětičky, peněz plné kasičky.

                                 Všechno nejlepší přejí přátelé z klubu.

                Popková Věra oslavila – narozena 1. června 1956

                    a Flösnerová Helena oslaví - narozena 22. června 1946

                         Než sfouknete na dortu svíčky, slov pár smotám do kytičky,

                                                                               štěstí a zdraví, občas líná chvíle, kdy člověk povolí si knoflík u košile,

                                                                                radost, lásku, úspěch a vlídné pousmání, tak hezké narozky, pusa, konec blahopřání.

                                                    I vám přejeme jen to dobré a nejlepší. Přátelé z klubu.

Aktuálně:

  • Květnový ozdravný pobyt v Beskydce se líbil, naše očekávání splnil tak různě. V každém případě jsme prožili příjemný týden. Počasí dobré, bylo kam chodit. Pro ty, kdo zvládali. Personál penzionu vstřícný, plnil naše přání nad 100 %. V salonku jsme cvičili a trávili hodně času, pokud bylo venku nevlídně. Cena pobytu v této době, hodně dobrá. Za to moc děkujeme a děkovali jsme. Na pobyt přispěla Nadace OKD, Statutární město Karviná – odbor sociálních věcí a Obec Petrovice u Karviné. Někteří z účastníků měli různé pohybové problémy, lepší už to zřejmě nebude. Také napřed nevíme, jaké překvapení přichystá přeprava na místo pobytu.
  • Navážu na toto téma. Město spolu s knihovnou pořádalo 3. června zájezd do Jastrzebia – Zdroj. Statutární město Karviná realizuje projekt ve spolupráci s městem Jastrzębie-Zdrój pod názvem „MURALowa współpraca/STREETARTová spolupráce“. Byla to „Streetartová trasa pohraničím“ . Několik našich členů se z důvodu naplnění kapacity autobusu už zúčastnit nemohlo. Zájezd byl náročný na pohyb, několikrát jsme z autobusu vystoupili, zašli na místo, kde se nacházel Mural a šli zpět. Terén různý, i po schodech. Průběh výletu jsem popsala v květnovém zpravodaji. Myslím, že si ho někteří, kteří se na výlet hlásili, nepřečetli. Propříště – odpovědně zvažte, zda máte na to, abyste pohybově náročné akce zvládali.
  • Opět související informace. Dne 20. června se uskuteční výlet do Bystřice pod Hostýnem. Doprava autobusem od zastávky u Zdravotní školy. Odjezd v 7:30 hodin. V květnovém zpravodaji jsem psala, že si můžeme vystoupat na Hostýnek. Po zkušenostech ze sobotního výletu jsem se raději podívala na web, co to obnáší. Tak myslím si, že Hostýnek je pro mladší a zdatnější. Nikomu se však nebrání v tom slézání cesty k Hostýnu. V Hotelu Harmonie odkud by s někam šlo, budeme obědvat, a tak už teď jak se budete hlásit nahlaste i oběd. V okolí hotelu jsou okrasné zahrádky, koutky, pěkné prostředí. Když bude hezky, je tam co si prohlížet. Nenašla jsem nic dalšího, s čím bychom výlet spojili, takže se jede jen do Bystřice pod Hostýnem. Pokud máte nápad kam se podívat, co je blízko, přivítáme aktivitu, ale je třeba ji probrat před výletem. Změny se musí hlásit Dopravní firmě.    
  • Zvou nás: Na 21 června do Třince. Pozvánka pro čtyři osoby. Oslavují dvacáté výročí založení organizace a letos na tento spolek připadlo pořádání setkání zástupců regionálních spolků. Kdo by chtěl jet, nahlásí se mně.
  • Na 6. – 10. září 2023 do Teplic nad Bečvou. Pražská Aliance opět realizuje projekt Neviditelné ženy. Má přísná kritéria výběru. Mohou jet jen dvě členky. Do Hranic na Moravě vlakem. Pak autobusem nebo raději taxíkem do Teplic. Ve kterém objektu je ubytování a další program se dozvíme později.
  • Na Onkologické dny do Brna. Dvě osoby. Ale vzhledem k tomu, že ubytování si hradí každý sám, nemyslím, že bude zájem prezentovat spolek. Konají se na začátku října, to také obvykle bývají Dny sociálních služeb města Karviná, a to je akce pro nás, co se prezentace aktivit spolku důležitější.  
  • Na besedu o vývoji kriminality v ČR a Karviné. Akce se koná 27. června od 10:00 hodin v budově Městské policie Karviná. Zájem nahlaste do 22. června na č. tel: 770 138 185.
  • Workshop v Nýdku. Spolkový projekt realizovaný s cílem zajistit další úspěšný chod spolku s novým vedením. Pro dvacet členů spolku. Ve dnech 24. – 27. září 2023. Bude k dispozici  seznam, kam se zapíšete. Příspěvek účastníka 2 500,-- Kč. Vybereme v srpnu. Ubytování v Penzionu Ovečka. Odjezd od University ve 14:00 hodin, ubytování později. Odložíme kufry a projdeme se okolím. Odjezd z Nýdku po obědě ve 13: hodin. Seminář pro vybrané členky proběhne 25. září dopoledne a 26. září dopoledne i odpoledne. Výsledek bude oznámen ostatním členům na říjnové členské schůzi. Měly by proběhnout volby nového vedení spolku s představou další činnosti a prioritních aktivit.
  • Dny Karviné 2023. Ve dnech 16. – 17. června 2023. V areálu Lodičky a na Masarykově náměstí. Program zajímavý. Bude tam hezky a rušno.
  • Cvičení ve Spolkovém domě. Termín: 19. června – v pondělí a 28. června 2023
  • Z klubovny si můžete půjčit – soupravu na pettang, trekingové hole, biolampu.
  • Nezapomeňte, že v srpnu také jedeme na výlet. 22. srpna – výlet do Polska. Chlebová chata, vesnička Brenna – skanzen. Ve zpravodaji v červenci bude více informací, ale pojistit se do zahraničí můžete již teď.

Termíny schůzek v roce 2023.

11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října – členská schůze, 14. listopadu,     

5. prosince 2023.

Myslím, že těch akcí je na červen docela dost. Ani návrh na procházku nebo kulturu se nevešel. Jistě si všichni přejeme hezké léto a ať nám všechny akce jsou ku prospěchu.

Pohodové červnové dny přeje                                               Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář