Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj duben 2023

19. 4. 2024

V dubnu popřejeme:

Ke kulatým narozeninám Miroslavu Popkoví – narozenému:  25. dubna 1953

                                                           Marušce Zelené – narozené: 28. dubna 1938

Dalšími oslavenci jsou: Nováková Anička – narozena: 22. dubna 1947

                                               Sláviková Amálka – narozena: 23. dubna 1939

Stalo se to zase, po roce, ne, to nejsou Vánoce, narozeniny v dubnu máte, tak Vám přejeme, ať si je užíváte.                                     

                                                                                                                                                          Všechno jen to nejlepší přeji kamarádi z klubu

Aktuálně…….                     

  • Sbírka Český den proti rakovině. Ještě, než odjedeme na ozdravný pobyt proběhne v tom týdnu, dne 10. května sbírka. Na květnové schůzce si koupíme kytičky pro přátelé a ostatní známé. Kontaktní osobou pro sbírku za karvinský klub je Dáša Sitarčíková. Cena je zřejmě stejná. Dozvíme se v květnu.
  • Pobytová akce v září v Nýdku. K tomu, abychom si před členskou schůzi v říjnu, udělaly představu o tom, jak konkrétně bude spolek fungovat dál, se chceme společně dohodnout na dvoudenním semináři v Penzionu Ovečka v Nýdku. Účastníky budou členky worshopu v loňském roce, v Lomné a pokud bude zájem nabídneme pobyt a relaxaci především novým členkám. Takže v termínu 27. – 29. září 2023. Požádáme o podporu tohoto projektu Nadaci rozvoje zdraví, na kterém už dělám s Dášou Burovou. Rezervace je provedená pro dvacet osob. Doprava malým autobusem. Na dvě noci s plnou penzí. Příspěvek účastníka 2 000,-- Kč. V objektu je výtah. V okolí Penzionu možné pohybové aktivity. Vybavení cvičícími stroji. Salonek, kam bychom se schovali, v případě nepříznivého počasí. Podrobnější informace průběžně, během roku.
  • Senior Point Karviná ve spolupráci se Sdružením obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z. s.

zve seniory na seminář

  • Senioři – Rodinný rozpočet,
  • aneb vyznej se ve svém vyúčtování

     se zaměřením na problematiku energií, nákladů spojených s bydlením a právní vztahy k nemovitostem.

Seminář se uskuteční v úterý 25. dubna 2023 od 10:00 hodin ve Spolkovém domě v Karviné-Ráji,  U Hřiště 718.

Zájem o účast nahlaste do 20.4.2023 na Senior Point Karviná, tel.: 770 138 185, nejlépe však mně. Už schůzka do té doby nebude, tak nahlásím účast za klub.

  • Ozdravný pobyt v Beskydce, v Lomné. Uskuteční se od 14. do 20. května. Marcelka bude na schůzce v dubnu vybírat doplatek příspěvku účastníka. Také 2 500,-- Kč. Většinou je zaplaceno. Přepravíme se autobusem, cena pobytu je včetně dopravy. Můžete platit i převodem na účet spolku. Číslo účtu máte na přední straně Zpravodaje.
  • Bowling v Petrovickém zámečku. Svaz žen z Petrovic u Karviné opět zve na turnaj v bowlingu. Uskuteční se dne 20. dubna v 17:00 hodin. Na schůzce se dohodneme na tom, kdo pojede reprezentovat spolek.
  • Výlety – platí že první zájezd bude do Bystřice pod Hostýnem. Proběhne 20. června 2023. Oběd je zajištěn v Hotelu Harmonie. Pak se můžeme projít na Hostýnek. Zuzka má seznam, do kterého se zájemci o účast zapíší. Všimněte si změny termínu.  V květnu by Marcelka vybrala příspěvek. Konkrétní informace na květnové schůzce.
  • Druhý zájezd - do Polska do Chlebové chaty v městečku Górka Mala a do Muzea v Branné. Je rezervován na 22. srpna 2023. Také změna. Vstupné se tam platí, takže v červenci přepočítáme aktuálním kursem a v korunách připočteme částku na dopravu. Také k tomuto výletu budou informace později.  
  • Cvičení ve Spolkovém domě. Cvičíme dne 12. dubna, 26. dubna. Od 10:00 hodin.
  • V Kulturním domě v Petrovicích se v sobotu 1. dubna konala Velikonoční výstava všeho možného, ale hlavně se soutěžilo o nejlepšího velikonočního beránka. Mám pár fotek od Mirka Popka.
  • K bubnování opět nemám žádné zprávy. Máme být čtyři kluby, které si pro své členy tuto akci zorganizují. Objednali bychom si Spolkový dům. Ale nevím termín, hodinu, co by to stálo, takže zatím jen tolik. 

Termíny schůzek v roce 2023.

9. května, 13. června, 11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října – členská schůze, 14. listopadu, 5. prosince 2023.

Jaro je tady, těšíme se jistě na teplejší počasí, a tak ani procházku zatím neplánujeme. Přeji hezké a klidné aprílové dny.                                                                                                                                                                                   Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář