Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj duben

3. 7. 2019

Z P R A V O D A J  - duben 2019

Nezapomeňte – kdo se přihlásil na zájezd do Wisly, odjíždí se 11. dubna od Slezské University. Další potřebné informace podá Zuzka.

Oslavenci v dubnu:

Pěkné kulaté narozeniny oslaví Amálka Slavíková -                                                         narozena - 23. dubna 1939

 Další prožitý rok oslaví: Jenda Duda – 2. dubna 1948         

                        Anička Nováková – 22. dubna 1947

                                      Maruška Zelená – 28. dubna 1938

Mějte se krásně, jak v nějakém snu,
k narozeninám vám přejeme spoustu báječných dnů.

Nádherné narozeniny, den jako žádný jiný,
zážitků jak za celý rok
a k lepší budoucnosti krok.
Srdečně gratulujeme.   

V plánu práce na duben máme:   

  9. dubna – pravidelná schůzka. Informace o sbírce Český den proti rakovině.

11. dubna - zájezd do polského městečka Wisla – rehabilitační služby Hotelu Golembiewski. Návštěva místních zajímavostí. 

Jarní výlet na výstavu Flora Olomouc – vlakem, Den zdraví v Nemocnici s poliklinikou v Karviné Ráji, v Českém Těšíně. 

Co už proběhlo v březnu:

  • Divadelní představení v ostravském divadle Jiřího Myrona se líbilo.

·  Započali jsme s realizaci aktivity s názvem akce Zlín. Hodně nám záleží na tom, aby se vydařila a abychom pomohli co největšímu počtu pacientek. Takže, vzhledem k tomu, že i zpravodaje jsou umísťovány na různých prezentačních místech, kde není leták, bude zmínka o akci v každém zpravodaji až do září. Jak jsem již psala v minulém zpravodaji – pořádáme výlet do Zlína. Pro pacientky, které by si mohly lépe vybrat protetické pomůcky přímo ve firmě. Odjezd od Slezské university dne 4. září 2019 v 7:00 hodin. Příspěvek na dopravu činí 200,-- Kč. Předpokládaný návrat v 18:00 hodin. V programu výletu je návštěva Gobelínové manufaktury. Hlásit účast můžete od 4. července v klubovně, od 18. července telefonicky nebo e-meilem. Kdo má zájem o nákup podprsenky nebo epitézy má dost času na zajištění poukazu od lékaře.

Co připravujeme:

  • Termín na smažení vaječiny ve Spolkovém domě byl stanoven na 22. května. Budeme mít k dispozici i zahradu. Na schůzce v květnu se konkrétně domluvíme na programu. Scházet se můžeme od 13:30 hodin, ukončení akce v 18: 00 hodin.

  • Jak víte z plánu práce na letošní rok, je na 10. července naplánován výlet do Jeseníků. Konkrétně do Karlova, do Hotelu Kamzík a pak do Karlovy Studánky. Příspěvek členů na dopravu činí 250,-- Kč. O stravu a pitný režim se každý postará sám. Seznam pořídí opět Zuzka a v květnu příspěvek vybere Marcelka. Odjíždět se bude od Slezské University v 7:00 hodin.

  • Pozvánku na oslavu 15. výročí působnosti onkologického klubu Feniks v Piekarach Slazskich jsme obdrželi od kolegyň, které se loni zúčastnily oslav našich, v Družbě. Bylo by hezké udělat si výlet k nim. Pozvánka je pro tři osoby. Dohodnout se na tom, kdo bude zastupovat spolek musíme dnes.

  • Blíží se Velikonoce – chcete si do klubovny přijít udělat jarní dekoraci? V 10:00 hodin dne 18. dubna? Materiál připravíme, pokud si chcete něco konkrétního zakomponovat do dekorace – fantazii se meze nekladou.

  Kultura – co je v nabídce?

Velikonoční jarmark – 17 – 18. 4. 2019 na Masarykově náměstí.

Městský dům kultury – především – Úsměvy Jaromíra Hanzlíka – 29. dubna od 18:00 hodin – 6 vstupenek zakoupeno, není zatím vyprodáno. Vstupenka je v ceně 185,-- Kč. Mohu zakoupit další, pokud bude zájem. Přihlášení závazné, platit se musí v předstihu. Takže, kdo by se na poslední chvíli nemohl představení zúčastnit, musí si najít náhradníka.

Kino CENTRUM

Ve středu 24. dubna v 14:45 hodin je opět BIOGRAF SENIOR. Dávají Bohemian Rhapsody, film oceněný čtyřmi Oscary. Což si jistě zaslouží, vstupenka za 50,-- Kč.

28. 4. v neděli v 20:00 hodin česká romantická komedie LOVEní, vstupenka za 120,-- Kč.           

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

        14. května, 11. června, 9. července, 13. srpna, 10. září, 8. října, 12. listopadu a 3. prosince. Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

Užívejte si spokojené jarní dny.                                                           Bláža

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář