Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj květen 2023

19. 4. 2024

 Blahopřejeme v květnu:

Když už opět máte narozeniny, a tak Vám posíláme přáníčko, ať jste šťastné a zdravé a svítí Vám pořád sluníčko.

Přejeme Vám ten nejkrásnější narozeninový den. A ať se Vám splní každý Váš sen.

  Včera oslavila narozeniny Milena Černá – narozena 8. května 1957

Tento týden Květuše Krutká – narozena – 12. května 1955

                                       Dagmar Sitarčíková – narozena – 13. května 1962

Irena Rakusová – narozena 18. května 1956

                                       Přejeme Vám ze srdíčka, ať Vás pořád někdo hýčká, Ať šťastné každý den, a hlavně ať jste spokojené v klubu.  

Aktuálně…….                  

  • Zítra 10. května proběhne Sbírka Český den proti rakovině.  Takže si dnes na schůzce koupíme kytičky pro přátelé a ostatní známé. Kontaktní osobou pro sbírku za karvinský klub je Dáša Sitarčíková. Něco nám k tomu řekne.
  • Už brzy - Ozdravný pobyt v Beskydce, v Dolní Lomné. Uskuteční se od 14. do 20. května.  Přepravíme se autobusem, nastoupíme u University – odjezd 13:00 hodin. Věřím, že počasí bude příjemnější, než je v těchto dnech. K dispozici bude ve druhém patře salonek, kde se můžeme večer setkávat. Program bude podobný tomu, jak je na pobytech běžný. Nezapomeňte na léky. Můžeme se projít do zážitkového centra URSUS v Dolní Lomné. Nebo do Muzea. Odjezd autobusu 20. května, zpět do Karviné je určen na 14:00 hodinu.  
  • Turnaj v bowlingu v Petrovickém zámečku je za námi, další se uskuteční na podzim. Děvčata z petrovického svazu žen opět zvítězila. Umístění- 2. místo Dáša Burová, 3. místo Jarmila Czelisová, která hrála za onkoklub a je z Karviné.

Nabídka z knihovny: Pozvánka na výlet

Dobrý den, statutární město Karviná realizuje projekt ve spolupráci s městem Jastrzębie-Zdrój pod názvem „MURALowa współpraca/STREETARTová spolupráce“.

V rámci tohoto projektu se budou konat 2 výlety „Streetartová trasa pohraničím“ – sobota 27. 5. 2023 a sobota 3. 6. 2023. Oba výlety budou s totožným obsahem a jsou zdarma, účastníci si hradí jen své cestovní připojištění, které si zařizují sami.

Průběh výletu: 9:00 – sraz před knihovnou v Karviné-Mizerově

Trasa: Mural na české straně – házenkařská hala, Mural na české straně – budova Borovského 814, , Mural na české straně – ul. Havířská/Jaroslav Vrychlického, přejezd do Jastrzębia-Zdroju, Pomnik Solidarności na Zofiówce, Ekomural – ul. Krakowska, Mural –  ul. Śląska, Horizontální mural 3D – Plac WOŚP (náměstí…), OWN (Ośrodek Wypoczynku Niedzielnego), Park Zdrojowy, Galeria Dzwonków, oběd

Předpokládaný příjezd zpět: kolem 15:00 hodin.

Pokud vás nabídka zaujala a měli byste o výlet zájem, prosím, vyberte si jeden konkrétní termín z nabídky, který vám vyhovujeZávazné přihlášky s uvedením jména a kontaktu posílejte do 19. 5. 2023 na mail:  svatava.sukopova@rkka.cz.  Nebo na telefon: 603 272 991. 

Další informace: Výlet je zdarma, jen připojištění si každý zajišťuje sám. Na polské straně bude průvodce mluvit pouze polsky, překlad do češtiny nebude zajištěn. Dostaneme tam také oběd. Přihláška je závazná, kdybyste náhodou nemohli jet, prosím dejte vědět s dostatečným předstihem.

  • Výlety – opakuji - platí že první zájezd bude do Bystřice pod Hostýnem. Proběhne 20. června 2023. Oběd je zajištěn v Hotelu Harmonie. Pak se můžeme projít na Hostýnek. Zuzka má seznam, do kterého se zájemci o účast zapíší. Nebo dopíší. Marcelka vybere 400,-- Kč na dopravné. Odjíždíme od Zdravotní školy.
  • Cvičení ve Spolkovém domě. Cvičíme dne 10. května a 24. května. Od 10:00 hodin.
  • Z klubovny si můžete půjčit – soupravu na pettang, trekingové hole, biolampu.

Termíny schůzek v roce 2023.

13. června, 11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října – členská schůze, 14. listopadu,     

5. prosince 2023.

Přeji pěkné jarní dny a více sluníčka. Pohodu kolem sebe i v dušičce a ať se máte stále na co těšit.  Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář