Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj leden 2023

16. 4. 2024

Snažíme se zajistit prostor pro společnou schůzku jiný, než je kavárna, máme příslib, že bychom mohli být zase v salónku, ale je třeba ho nějak upravit. Takže, chce to čas.

                    Pěkné, kulaté narozeniny oslaví nejmladší členka klubu:

                                              Iveta Svobodová – narozena 13. ledna 1963

                          K narozeninám ti Ivetko přejeme svět, který sis vysnila, ať se krásné věci dějí, a aby sis všechny své sny splnila.         

                                                                                                                                   Přátelé z klubu

Další oslavenci: Milan Lipták zítra – narozen 11. ledna 1944

                                                        Eva Markovičová – narozena 12. ledna 1945

                                                                                           Eva Ťaptíková – narozena 17. ledna 1960

                                                                                                      Marie Hassová – narozena 29. ledna 1937

  Život Vám počítá o rok víc, k této příležitosti Vám chceme říct:   Vše nejlepší a hodně zdraví, ať jste šťastní a na světě Vás to baví.

                                                                                                                                        Přejeme my všichni, co tu dnes jsme.

            Aktuálně…….

  • Na předvánočním procházení nás bylo jen 7. Procházka parkem příjemná, posezení v moc dobře zrekonstruované restauraci. Pak jsme prošly osvětleným náměstím. Hezky strávené odpoledne. Také jsme tím pádem objevily místo k odpočinku, pokud bychom se procházeli v těchto částech Karviné.
  • V příloze ke Zpravodaji je Plán práce na ro 2023, který dnes schválíme. Protože je součástí žádostí o finanční podporu realizovaných projektů na letošní rok, schválíme ho, tak jak je. Případné připomínky a nápady čím ho obohatit budeme řešit průběžně.
  • Budeme letos hospodařit s velice omezenými finančními prostředky. I na nájemné je počítané s menší částku. Takže zase cvičení – navrhujeme Spolkový dům využít spíše k tomu, abychom si třeba v květnu, udělali hezkou akci na tamní zahradě a opékali párky nebo zvolili jinou formu občerstvení. Hlavně si udělali příjemné květnové odpoledne.   
  • Nezapomeňte, že někteří máte vstupenky do Divadla Jiřího Myrona v Ostravě.
  • Dostali jsme pozvánku na oslavu 15. výročí vzniku Nadace OKD. Počet účastníků bylo třeba nahlásit do 6. ledna. Omezený počet. Jdeme čtyři.
  • Celkem pravidelně dostáváme do pošty nabídku z kina Centrum. Jenže je to v mezičase, kdy není schůzka a kdy je možné zajistit vstupenky. Je po předprodeji, takže zájemci si musí zajistit vstupenky sami. Přeposílám celé znění.

Milé divačky a fanynky cyklu Babské kino,

dovolte, abychom Vám jménem kina Centrum a Městského domu kultury Karviná poděkovali za přízeň v uplynulém roce a popřáli Vám krásné prožití Vánočních svátků a také úspěšný a ve zdraví prožitý rok 2023.

Zároveň si Vás dovolujeme pozvat na další setkání s filmem, které se uskuteční již 26. ledna, kdy jsme pro vás v rámci Babského kina připravili lahůdku. Bude jí Exkluzivní předpremiéra nové české romantické komedie OSTROV s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. Do Karviné navíc přijede a snímek představí režisér snímku Rudolf Havlík (Po čem muži touží, Pohádky pro Emu…). Nebude samozřejmě chybět doprovodný program a tombola. Exkluzivní předprodej vstupenek zahájíme 2. ledna 2023 od 15:00 v pokladně MěDK a od 16:00 v pokladně kina Centrum a online.   

  • K rekondičnímu pobytu. Zálohu na ozdravný pobyt Marcelka vybírat v březnu – 2 500,-- Kč. Přeprava bude autobusem, cena pobytu je včetně dopravy. Pořád se mohou hlásit i náhradníci. Můžete platit i převodem na účet spolku. Číslo máte na přední straně Zpravodaje. 
  • Můžete doplnit plán práce. V únoru na společné schůzce můžete navrhnout i jiné akce, které by nám zpříjemňovaly život.

Termíny schůzek v roce 2023.

14. února, 14. března, 11. dubna, 9. května, 13. června, 11. července, 8. srpna, 12. září, 10. října, 14. listopadu, 5. prosince 2023.

Přání do nového roku: potřebujeme hlavně zdraví. Tím, že máme ten spolek a zúčastňujeme se různých akcí, jistě souhlasíte se mnou, že nám to prospívá.

Tak ať se nám všem daří zvládat všechno, co bychom chtěli a měli k tomu podmínky. Ať ten loňský rok se zprávami špatnými a stále horšími se neopakuje a je nám všem dobře. 

Ještě je místo na nějaké moudro:

Úsměv je známka radosti, objetí je známka lásky a smích je známka štěstí. 

                                                                       Stále dobrou náladu přeje Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář