Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj Únor 2019

Z P R A V O D A J  - únor 2019

V klubovně visí kandidátka podle návrhu z lednové schůzky. Můžete ji změnit. Doplnit, případně někoho škrtnout. Příští měsíc je členská schůze s volbou vedení spolku na další tři roky.

    Dnes  budeme přát:

Božence Smrčkové, v téhle chvíli nejstarší člence spolku. Narozena 7. února 1935.

Než sfoukneš na dortu svíčky,   
slov pár smotám do kytičky,
štěstí a zdraví, občas líná chvíle,
kdy člověk povolí si knoflík u košile,
radost, lásku, úspěch a vlídné pousmání,
tak krásné narozky, pusa, konec blahopřání.

Všechno jen to nejlepší a nekrásnější i k včerejšímu svátku přejí  přátelé z klubu.

Informace k zájezdu do Wisly. Jedeme 11. dubna. V 8:00 hodin od Slezské University. Na březnové schůzce se dozvíte veškeré potřebné informace.   

Návštěva v klubovně: Na konferenci Aliance v listopadu kontaktovala Miládka s Andělkou paní Darnadyovou z firmy EPITA DD ze Zlína. Ve čtvrtek 7. února jsme ji i s kolegyní přivítaly v klubovně. Měla pro nás spoustu informací, o kterých se běžně neví. Nechceme si je nechat pro sebe. Určitě by je přivítaly i pacientky v čekárnách a tak nějak všeobecně. Je zde nápad – objednat se přímo v prodejně ve Zlíně, kde byste si mohly prádlo nebo jiné protetické pomůcky prohlédnout, vyzkoušet, nechat si poradit. Takže nejlépe hromadně – autobusem a pak si třeba prohlédnout Zlín nebo něco hezkého v okolí. Protože bychom tuto možnost chtěli nabídnout pacientkám v čekárně a nabídku zveřejnit na všech prezentačních místech, kde umísťujeme informace o aktivitách klubu, uskuteční se výlet v srpnu nebo září tohoto roku. Také proto, abyste si v předstihu mohly zajistit poukazy u lékařů.    

V plánu práce máme: Únor:            

12. února  - pravidelná schůzka. Informování o činnosti klubu v roce 2018, případně doplnění plánu práce na rok 2019.

Návštěva kulturních akcí v kině Centrum a MĚDK Karviná. V Okresním archívu nebo Galerii. K tomu jen připomenu, že Galerie už nefunguje.

Plán činnosti na letošní rok se doplňuje o účelový výlet do Zlína pro zájemce o kompenzační pomůcky firmy EPITA DD.

Co připravujeme:

Euroklíč – universální klíč ke všem sociálním zařízením v Evropě. Tato jsou označena, bezbariérová. Tento klíč je možné vyzvednout si na sekretariátě Sociálního odboru ve městě. Budova bývalé Vojenské správy. V Karviné jsou sociální zařízení na tento klíč v Kauflandu, na Úřadu práce a na nádraží. Pokud je zájem zjistíme podrobnosti a sdělím příští měsíc. 

Znovu k rekondičnímu pobytu v roce 2019. Jedeme do Hotelu Mesit do Horní Bečvy. Tam máme rezervováno 15 dvojlůžkových pokojů. Pokoje jsou po rekonstrukci. Pobyt se uskuteční ve dnech 23 – 28. června. Platí tedy, že v březnu vybereme od účastníků 2000,-- Kč jako zálohu a v květnu doplatek.

Připomínám že opět můžeme navštívit divadlo J. Myrona v Ostravě. Činoherní kus s názvem Dokonalá svatba dávají 30. března 2019. Cena opět 280,-- Kč. Představení začíná v 18:30, končí v 21:00 hodin.  Odjíždí se od Slezské University. Zuzka má další informace.

V letošním roce nejsou žádné příspěvky na kulturní akce. Přesto – nabídka v kině Centrum i v Kulturním domě je opravdu pro každého.

Z kanceláře primátora města nám nabízí 18 vstupenek na koncert k MDŽ. VESELÁ TROJKA zahraje ve velkém sále MěDK Karviná dne 8. 3. 2019 v 17:00 hodin. Kdo má zájem nahlásí se u stolu. Pro vstupenky teprve půjdu. K předání v klubovně budou 21. února.

Kultura – co je v nabídce?

Kino CENTURM – Léto s gentlemanem – 15. 2. ve 20:00 hodin, 16. 2. v 17:45 hodin. O zaniklé Karvinné – je opět vyprodáno. Bohemian Rhapsody – 24. 2. ve 19:30 hodin.

Městský dům kultury – velký sál 20. 3. v 19:00 hodin – Tchýně na zabití.        

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

 12. března – členská schůze, 9. dubna, 14. května, 11. června, 9. července, 13. srpna, 10. září, 8. října, 12. listopadu  a 3. prosince. Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Klid a pohodu do dalších dnů přeje                                                 

Bláža

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář